Willem II – PSV: 0 – 1

Hannie heeft een verzoek ingediend om een aantal vrijkaartjes te krijgen voor een wedstrijd van Willem II. Tot onze verrassing werden niet minder dan 12 kaartjes toegezonden en het zoeken naar vrijwilligers van Sarto die wel een middagje op de tribune wilden gaan zitten leverde snel voldoende respons op. De Eredivisie is in een spannende fase beland waar Twente ruim voorstaat, maar zich geen misstappen kan veroorloven en waar Ajax en PSV op het vinkentouw zitten. De wedstrijd ADO Den Haag – Ajax was al om 12:30 begonnen en in de catacomben van het Willem II stadion konden we laatste minuten volgen van die wedstrijd waar de stand nog altijd 0 – 0 was. Met 7 minuten (!) extra speeltijd wisten de Amsterdammers in de 95ste minuut dan eindelijk toch te scoren en met 0 – 1 niet al te verdiend te winnen – lucky bastards.

Dan kon onze wedstrijd beginnen. We zaten met zijn allen in vak G op de eerste rij. De tribune is weliswaar overdekt, maar daar is op de eerste 5 rijen niks van te merken en tijdens de buien werden we dan ook flink nat.
Willem II deed het niet eens zo slecht, al was PSV met snelle uitbraken wel veel gevaarlijker. Met 0-0 op het bord werd er zelfs vlak na rust gescoord door Willem II maar wegens hinderen van de keeper werd het doelpunt afgekeurd. De tijd verstreek en zoals zo vaak zat het venijn in de staart. Na een knappe redding van Aarts leidt knullig balverlies op het middenveld tot een nieuwe aanval van PSV en geeft Luinge (Luinge bedankt klonken de spreekkoren) een strafschop aan PSV die dus ook laat in de wedstrijd de drie punten mee naar huis weten te nemen. Het publiek stroomt naar buiten na een koude en soms natte middag op de tribunes, maar best leuk om een keer mee te maken, zeker voor die centen! En omdat wij vooraf gerekend hadden op een nulletje of vijf, zes was de sportieve prestatie van ons Willem II niet eens tegengevallen, al koop je daar natuurlijk niks voor.


Dit bericht is geplaatst in Sarto. Bookmark de permalink.