Siena > Trasimeno

Etappe 17 dinsdag, 3 juni 2003 
Start Siena (I) 
Finish Passignano sul Trasimeno (I) 
Afstand 106 km
Gemiddelde 14,4 km/u
Weer Bewolkt, regendreiging met in de middag een paar druppels en warm, 28 graden 

de route

Voor ons doen zeer vroeg de wekker gezet op 6.00 uur met de bedoeling om 7 uur weg te fietsen want wij verwachten een zware dag. Zeven uur is niet gelukt maar om half 8 rijden we dan toch echt weg naar Siena om de route bij de Via dei Pissini weer op te pikken. Mede dankzij ons bezoek gisteren aan de stad lukt dat probleemloos en zo zijn we al vroeg op pad om de eerste zware kilometers in de relatief koele morgen af te kunnen leggen.

Het verlaten van Siena over de toegangswegen naar de snelwegen rondom de stad doet ons weer terug denken aan ons avontuur in Modena. Ook nu weer denderen de vrachtwagens met grote snelheid langs onze fietsjes. We zijn dan ook blij dat we rechtsaf mogen naar Taverne d’Arbia, ook al wachten daar hellingen van 10% in Le Crète.

Bij het lezen van de routebeschrijvingen hebben we weer zoiets van: we krijgen flinke klimmetjes voor onze kiezen maar volgens PB kunnen we genieten van het uitzicht. Dit keer zijn we het volledig met hem eens. Het landschap in Le Crète is prachtig en het is een genot om er doorheen te fietsen. De hellingen van Taverne d’Arbia (10%) en Fontanelle (15%) kunnen we gemakkelijk aan en tot aan Trequanda gaat het best lekker. De helling daarheen die volgens PB 12% is, blijkt in werkelijkheid 15% te zijn en is zeer zwaar waardoor Hannie het laatste stukje moet lopen.

Tegenover de benzinepomp in Trequando hebben we in het cafeetje een cappuccino gedronken. Hier zaten nog 3 vrouwen en 1 man uit Nederland die dezelfde route volgen en die ook het laatste stuk hebben gelopen.

Naar Sinalunga moet eerst flink en lang worden geklommen maar daarna gaat het via Bettolle, Farneta, Manzano Camucia soepeltjes door naar Cortona. De door PB aangekondigde klim naar Cortona bestaat niet of is althans veel korter dan je volgens het profiel zou vermoeden. Daarna komt al gauw het Lago Trasimeno in zicht en daarmee het einde van deze etappe. Het uitzicht over het meer is mooi en we nemen de camping Europa, waar veel Nederlandse caravans staan en waar we veel bekijks en aanspraak krijgen met onze zwaar bepakte fietsen. Het is een mooie camping aan het meer met hele vriendelijke mensen en niet te duur.

De camping heeft zelfs een Internetpoint, maar toen ik de beheerder verbinding zag maken met een telefoonmodem had ik al bijna spijt en inderdaad chatten kan niet, dus heb ik maar wat mailtjes verstuurd en de verbinding verbroken.

Planning voor morgen: camping bij Assisi, waarna we het stadje nog willen bezoeken.


Dit bericht is geplaatst in Fietsvakantie met de tags . Bookmark de permalink.