Rinteln > Nienburg

weer: zonnig, 21 graden, stormachtige ZW wind
afstand: 99 km
gemiddeld: 17 km/u

Weserroute, nebenstrecke

Het ontbijt in hotel Bruckentor is prima en rond tien uur zitten we weer op de fiets. Wij  hebben de hele Weserroute tot hier toe aan de rechteroever gereden, dus we verwachten ook aan die kant verder te zullen moeten. We gaan dus automatisch terug de brug over, maar vinden geen bordjes Weserroute. Weer terug aan de hotelkant zien we toch een bordje, zodat we dus aan de linkeroever verder fietsen. Toch blijft het gevoel dat er iets niet klopt. De wegen zijn heel anders dan tot nu toe; meer landweggetjes dan echte fietswegen en we fietsen ook niet meer vlak langs de rivier maar verderop, waardoor we af en toe ook moeten klimmen. Op zeker moment blijkt dat we op een nebenstrecke van de Weserroute zitten. De bordjes zien er hetzelfde uit, maar aan de onderkant staat “Nebenstrecke”. Nu we dat weten vinden we de hoofdroute ook weer terug en ziet alles er weer hetzelfde uit als tot gisteren.
Het is duidelijk maandag, want het aantal fietsers is veel minder dan in het weekend. De wind waait weer uit het zuidwesten vandaag en is nog krachtiger dan gisteren zodat we weer lekker opschieten.  Een geluk dat we niet de andere kant op hoeven! We pauzeren even in Minden met een kopje koffie en het wolkendek is zich aan het sluiten; er vallen ook al druppels als er iets opmerkelijks gebeurt: de hemel klaart razendsnel op en we worden getrakteerd op een stralend blauwe lucht.  Vlak voor Minden waren er links en rechts nog een paar flinke heuvels, maar als we Minden verlaten is het nagenoeg vlak geworden. De Weser, tot hiertoe een snelstromende niet al te brede rivier, is nu veel breder en stroomt ook veel minder snel. In Minden kruist de Weser ongelijkvloers met het Mittellandkanal, waarin de schlachtsleuse zich bevindt. De wind blaast hier voluit in onze rug en dat wil wel opschieten. Onze eerste gedachte was een hotel in Scholtenau, maar het is pas halfvier als we daar zijn en we kunnen Nienburg, ca 25 kilometer verderop nog wel bereiken. Rond vijf uur rijden we Nienburg binnen en ook hier heeft het eerste hotel waar we kijken nog zimmer frei. Wijs geworden van de ervaring van gisteren vragen we ook direct of er wifi is en ook dat is er. We wisten toen nog niet dat we daarvoor in onze kamer niet genoeg bereik zouden hebben, maar ja. Het is een beetje een amateuristisch hotel. Je komt bijvoorbeeld binnen via de badkamer.

Sancho

Na de douche gaan we op zoek naar een restaurantje en we wandelen de altstadt weer in. De Garmin kent een Mexicaans restaurantje Sancho, maar dat blijkt inmiddels New Mexico te eten. We bestuderen de menukaart of zoek naar iets typisch Mexicaans en dan komt de kok een schotel binnen brengen, wat heerlijk ruikt. We vragen wat dat is en bestellen het ook en dat was inderdaad heerlijk, alleen weet ik niet meer hoe het heet. Vervolgens gaan we in het hotel maar weer voetballen kijken en misschien nog wel yahtzeeen. Het verslag uploaden naar internet gaat dus wederom niet lukken …


Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags . Bookmark de permalink.