Gescher > Munster

weer: bewolkt, 17 graden, NW wind
afstand: 67 km
gemiddeld: 16 km/u

Matchday!

In het prachtige hotel met een vriendelijke prijs is ook het ontbijt inbegrepen. En ook dat is goed verzorgd. Na het ontbijt tuigen we de fietsen op en vragen de eigenaar of hij weet hoe we naar de R1 kunnen komen, maar hoewel hij er veel woorden voor gebruikt weet hij het niet precies. Hij adviseert ons om naar Coesfeld te rijden en daar verder te kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Na een kilometer of 10 bereiken we Coesfeld, een aardig stadje met een leuke binnenstad. Van daaruit plotten we een route via Rosendahl en Osterwick (hoezo Duitsland) naar de aansluiting met de R1. Wij rijden vandaag door het land van de vijand. Vanavond is de tweede groepswedstrijd in groep B van de EK in Oekraine-Polen. Vlak voor Osterwick vind ik een duitse vlag in de berm. Als het vanavond hectisch wordt kan ik altijd nog met die vlag gaan wapperen en doen of ik een doofstomme Duitser ben :-).

In de suite zei de barones

Via prachtige glooiende wegen, erg rustig en zonder veel auto’s rijden we relaxed via Havixbeck en Roxel naar Munster, een mooie universiteitsstad in Nordrhein Westfalen. Daar aangekomen is onze opdracht eenvoudig: zoek een redelijk geprijsd hotel. Het eerste hotel heeft wel een kamer vrij, maar kost 115 euro. Het tweede kost 155 euro. Dan naar de Ibis. Laatste kamer kost 84 euro, maar stinkt naar de rook. Dan nog twee hotels ausgebucht en dan komen we bij hotel Kaiserhof. Alleen de suite is nog vrij, maar die kost normaal 218 euro. Wij mogen hem voor 138 euro hebben.. Dat is nog eens afpingelen! Dat is een offer we cant refuse en zo nemen we onze intrek in de suite van hotel Kaiserhof in Munster. We noteren een zeer ruim bemeten slaapkamer met grote tv, een salon met leren bankstel en dito tv en een schitterende badkamer. Hier zullen we vanavond de wedstrijd zonder ruzie kunnen bekijken!
De wedstrijd is vervolgens een grote teleurstelling die dik verdiend door Duitsland wordt gewonnen met 2 – 1. Nederland zo goed als uitgeschakeld. Gelukkig heb ik mijn vlag niet nodig gehad.


Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags . Bookmark de permalink.