Elberoute – Oldenburg

weer: Zonnig, 24 graden
afstand: 69 km
gemiddelde: 18,5

Mooier dan gisteren

Ik werk tot een uur of half elf aan het reisverslag, want vandaag hebben we geen al te lange etappe.
Ook vandaag doet de Garmin weer goed waar hij voor gemaakt is. Hij berekent een route van 68 kilometer naar hotel Hermes in Oldenburg. Het is fantastisch fietsweer, waarbij de stevige wind ook nog eens in ons voordeel blaast en daardoor schieten we goed op. We rijden pal oostwaarts en passeren plaatsen, waar we nog nooit van gehoord hebben met namen als Ramsch, Härkebrügge, Westerschepps, Holtange en Edewecht.

Langs de route kwamen we maar weinig bankjes tegen, maar Hannie zag er twee. Toen we goed en wel zaten te eten kwamen er steeds oudere mensen aangereden, in hun paasbeste pak. Blijken we bij een crematorium te zijn gaan zitten.
Om half vier arriveerden we al bij hotel Hermes. Het hotel is wel wat duurder, maar biedt ook voordelen, zoals gratis internet, gratis drankjes, gratis telefoneren (ook naar het buitenland) en natuurlijk ontbijt inbegrepen. Verder doen we de komende zaterdag mee met de duitse lotto, dus dat wordt spannend.
Deze teksten heb ik dan ook ingetikt op hotelkamer 302, genietend van een gratis flesje bier. De baliemedewerkster wilde weten welke sterrenbeelden Hannie en ik hebben om te kijken of die wel goed combineren. Toen ze hoorde dat Hannie sterrenbeeld vissen is en ik maagd, was ze wel tevreden geloof ik.

De stad in
Om half zeven gaan we de stad in op zoek naar een restaurant. We willen vandaag graag een saladeschotel en hebben een tip gekregen van het hotel en daar gaan we dus maar heen.
Dit restaurant valt helaas niet echt mee. Bij het afrekenen valt mijn oog op de kassa en het scherm lijkt op het oude kassasysteem van de UvT, Octopos. Bij navraag blijkt het systeem pc-cash te heten en volgens mij is dat inderdaad de opvolger van Octopos. Dat gaan we thuis maar eens uitzoeken.
Na het eten lopen we nog even het centrum door van deze universiteitsstad en langs de haven terug naar het hotel voor het laatste stukje van het reisverslag. Uiteraard onder het genot van gratis drank, terwijl Hannie al onze vrienden en kennissen heeft gebeld 🙂


Dit bericht is geplaatst in Fietsvakantie. Bookmark de permalink.