Elberoute – Dessau-Rosslau

Afstand: 75 km
gemiddeld: 17 km/u
Weer: grijs, weinig wind, soms miezer, fris < 20 graden

Saai weer, leuke route

Hotel Sleep & Go is een eenvoudig, maar goed hotelletje en het ontbijt is zelfs prima. De deuren van de kamers werken met een kaartslot en als ik na het ontbijt de deur openmaak, breekt het kaartje in het slot af. Ik kan het er maar net uitgepulkt krijgen, maar gelukkig deed de baliemedewerker er niet moeilijk over. Van haar horen we dan eindelijk waarom alle hotels en pensions in Magdeburg en omgeving volgeboekt waren. Er was een popfestival 25 km buiten Magdeburg. Dus helemaal niet de wereldkampioenschappen schaken, als die al in Magdeburg zijn, zijn de oorzaak. Dat verhaal had ik gisteren gehoord van een man in het centraal station van Magdeburg.
Aan het ontbijt zien we dan ook andere types dan we gewend zijn. Vaak zien we mensen in fietsbroek, maar nu is het vooral jeugd met veel rasta, tatoeages en piercings. Na de gebruikelijke foto van het overnachtingsadres gaan we weer op pad. De lucht is grijs, maar er is niet veel wind en de temperatuur is een paar graadjes te laag om alleen in T-shirt te fietsen. Dit scenario zal de hele dag bij ons blijven, waarbij het alleen ook nog soms begon te miezeren.
We vertrekken in de richting van de brug over de Elbe om weer terug te gaan naar de rechteroever, waar de route zich bevindt. We komen door Grünewalde, Ranies en Dornburg door afwisselende wegjes over de Elbedijk en door het bos. Vanuit Dornburg gaat de route weer verder over een lange dijkweg die via Walternienburg naar Friederikenburg gaat. Van daaruit volgt een lang, goed te berijden bospad naar Steckby en Steutz.

Dessau-Rosslau

Van Steutz gaan we met de veerpont naar Aken en vandaaruit is het nog een lange rechte weg naar Dessau-Rosslau, het doel van deze etappe. In Dessau-Rosslau is de bouwstijl Bauhaus ontstaan en vandaaruit geëxporteerd over de hele wereld. Aan de stijl zien wij niet veel, volgens Hannie zijn strakke lijnen en kleine raampjes kenmerkend voor deze stijl. Het zoeken naar hotel of pension valt niet mee in deze plaats. De pensions hadden geen kamer meer of deden gewoon niet open, de hotels waren nogal aan de dure kant. We kozen uiteindelijk voor het goedkoopste dure hotel, namelijk het NH hotel.
In onze kamer aangekomen vallen we op het bed neer en vallen in slaap zodat er van een wandeling door het centrum niets meer is gekomen. Na de douche gaan we dan maar eten en brengen de avond door met kijken naar de US open, waar we Kim Clijsters zien winnen van Venus Williams.


Dit bericht is geplaatst in Fietsvakantie. Bookmark de permalink.