Elberoute – Coevorden

weer: Stralend, 29 graden
afstand: 70 km
gemiddelde: 17

Hele mooie route

Direct vanaf het vertrek is het vandaag een prachtige route. We volgen een kanaaltje naar Raalte, waar je werkelijk geen kip tegenkomt. Net toen ik dat dacht kwamen we dit jonge gezinnetje tegen:

Het kanaaltje loopt helemaal door tot in Raalte en we komen alleen een paar kinderen tegen, die op weg waren naar school. Als we in Raalte even op de ANWB borden kijken voel ik ineens iets kriebelen in mijn nek. Ik sla dat er uit en zie een wesp op de grond vallen. Tegelijkertijd voel ik in mijn nek dat het beestje het ook voor elkaar heeft gekregen gauw een steek uit te brengen. Gelukkig was zuster Hannie snel ter plaatse om de pijnlijke plaats de behandelen met azaron.
We vervolgen de route naar Ommen en laten daarbij (gelukkig) de Lemelerberg rechts liggen. Na Ommen volgt Hardenberg en daarna komen we door Gramsbergen. Daar zijn we in het verleden ook al eens doorheen gekomen, bij een vakantie naar de Hüttenheugte met de kinderen

Coevorden
Rond 4 uur arriveren we in Coevorden. In de winkelstraat komen we langs een schoenmaker en hier laten we onze kapotte fietstas repareren. Daarna moeten we wat tijd zoekbrengen tot 5 uur en we nemen een cappuccino in het centrum. Dan rijden we met de Garmin naar het ingeprogrammeerde adres, Commissaris de Vos van Steenwijkstraat 28. Op mijn aanbellen doet een mevrouw open en aan haar verbaasde blik zie ik dat zij geen vrienden van de fiets verwacht had. Ik blijk het verkeerde adres te hebben ingegeven. Hannie bladert in het boekje en zegt: “Dit is het verkeerde adres, het moet Poppenharelaan 4 zijn”. Ok, dan maar daarheen gegaan. Daar aangekomen blijkt er niemand thuis te zijn. Het is trouwens wel een prachtig huis en wij verkneukelen ons al op een mooie kamer hier. Na even gewacht te hebben gaan we toch nog eens in het boekje kijken en we blijken opnieuw bij een verkeerd adres te staan. We moeten naar mevrouw A.Huser, Cotoneaster 26. We komen aan bij een prachtig nieuwbouwhuis en nu zijn we dan tenslotte op het goede adres aangekomen. Mevrouw Huser heet ons welkom en laat ons de kamer zien. Dat ziet er prima uit met een eigen sanitair gedeelte, alleen bestaat de inrichting uit ouwe zooi, die ik niet meer naar La Poubelle zou brengen. Daardoor ruikt alles een beetje muf.

Mevrouw Huser is een hele lieve mevrouw, die alles goed uit wil leggen. Als we dat gehad hebben, bekijken we de kamer verder en op allerlei plekken hangen briefjes met aanwijzingen wat wel en wat niet mag. Als je dit briefje omdraait staat er: “Verstopping loert om de hoek”

Na het opfrissen wandelen we naar het centrum voor een pizza, een tip van de schoenmaker vanmiddag. Daarna lopen we nog wat door het centrumpje en maken nog wat foto’s, waarna we naar de Cotoneaster terugkeren. Van wireless LAN is hier natuurlijk geen sprake, dus we zoeken maar weer op tijd ons bedje op.


Dit bericht is geplaatst in Fietsvakantie. Bookmark de permalink.