Elberoute – Bremerhaven

weer: Zonnig, 24 graden
afstand: 62,5 km
gemiddelde: 18,5

Langs de Weser

Na een aanvaring met een Duitse heer, waar ik verder niet over zal uitweiden vertrekken we om 10:30 vanuit hotel Hermes naar Bremerhaven. Gisterenavond zagen we nog een leuk onderwerp voor een foto, maar toen was het te donker. Dus starten we de route met een omwegje om die foto alsnog te maken. (de grote jongensfiguur in water)
Helaas doet de Garmin het vandaag weer niet goed en dus heb ik in het hotel een lijstje gemaakt met plaatsen waar we langs moeten komen op weg naar Bremerhaven. Dat lijstje zou zo uit een boek van Harrie Potter hebben kunnen komen: Etzhorn. Wahnbek, Loy, Loyermoor, Grossenmeer, Altendorf, Vedhusen, Strückhausermoor, Ovelgönne, Sürwürderwurp, Strohausen, Kleinensiel, Grossensiel, Einswarden,


Verder valt van de route niet veel te melden. Het is hier vlak, we hebben gelukkig de wind goed mee en op zeker ogenblik fietsen we parallel aan de Weser tot aan het veer naar Bremerhaven.
In Ovelgönne hebben we op een bankje de lunch en maken we een leuke foto van ons samen in een hoefijzer.
Op het veer komen we een paar stoere motorrijders uit Friesland tegen en na het veer is het nog maar een paar kilometer naar het ingeprogrammeerde City hotel.

Bremerhaven

Daar frissen we ons op en vallen prompt op bed in slaap. Rond vijf uur wandelen we dan naar het centrum van de stad. Een uiterst gezellig ingericht centrum met een lange brede winkelstraat, gezellige tentjes en veel leuke kunstuitingen, zoals de draaibare wereldbol en de zeehondenkolonie in brons.
Dan het altijd precaire moment van het uitkiezen van een restaurantje. We kiezen voor het Asia Bistro Phan aan de Theodor-Heuss Platz 9-11. Een regelrechte aanrader voor wie Bremerhaven een keer mocht bezoeken. We hadden enige moeite om de oberin duidelijk te maken welk gerecht we precies wilden, maar het smaakte uitstekend. Na afloop kregen we een gelukskoekje. Die van Hannie met de tekst: “Don’t loose your aim”, die van mij luidde: “Food and drinking joins body and soul”. Moe maar voldaan wandelen we terug naar het hotel, waar ik nu deze laatste woorden zit in te tikken. Morgen bereiken we Cuxhaven, het begin van de Elberoute.


Dit bericht is geplaatst in Fietsvakantie. Bookmark de permalink.