Donauroute – Komarom

Etappe 20 vrijdag, 9 september 2005 
Start Lipot 
Finish Komarom 
Afstand 78, km
Gemiddelde 17,0 km/u
Weer zon, 29 gr 

de route

De volgende ochtend gaat het gevecht met de muggen weer door en zo snel mogelijk klimmen we weer op de fiets, want dan heb je er geen last van. Het beeld van dit gedeelte van Hongarije blijft deze dag hetzelfde. Het is vlak, het landschap is saai , de wegen zijn slecht en er zijn erg weinig bankjes. De Donau zien we de hele dag niet. Wel is opvallend dat de graven op de kerkhoven goed worden verzorgd, er staan veel verse bloemen bij de graven. De mensen zijn erg vriendelijk. Ze hebben vaak schaarse bezittingen. Auto’s die wij niet meer willen hebben, worden hier nog gewoon gebruikt in het verkeer. Soms zie je grote landgoederen met mooie goed onderhouden gebouwen en een groot hek erom heen.

Komarom heeft net als Lipot thermaalbaden waaromheen een toeristisch geheel van hotels en camping is gegroepeerd. Kamers en kampeerplaatsen hebben een tarief, inclusief bezoek aan het bad. Wij willen eigenlijk een hotelkamer nemen maar uiteindelijk wordt het toch de tent.

Het inmiddels gebruikelijk gevecht met de muggen ontbrandt weer. Daarna dompelen we ons weer in het bad waarvan het water toch wel erg typisch ruikt (zeg maar stinkt). We gaan naar het restaurant voor een gezellig etentje met levende muziek (en helaas ook veel muggen). We eten en drinken er goed van en dan moeten we 4000 forint (ongeveer 16 euro) afrekenen. (voor ½ l bier, een fles rosé, 2x hoofdgerecht, extra friet en 2 cappuccino) Dat geeft ruimte voor een vorstelijke fooi en moe maar zeer voldaan rollen we de veilige tent in.


Dit bericht is geplaatst in Fietsvakantie. Bookmark de permalink.